YSL Libre Eau de Parfum – ревю

Share

YSL Libre е дамски парфюм, ефирен, като цветна мъгла и блестящ, като море от бисерна роса. Сън за щастие, сън за свобода. Всичко това е, колкото поетично, толкова и истинско. Без да съм изненадана, разбирам, че и този парфюм лансиран от Yves Saint Laurent, притежава онова силно присъствие, което кара всички погледи в стаята да се обърнат към вас.

Спомнете си за Black Opium, Mon Paris, Y, Jazz, L’ Homme, иновативни парфюми в дамският и мъжкият свят, които разбиват ограниченията, заличават очакванията и превръщат модна къща YSL в лидер, а не в последовател. Поредната иновация идва от изборът за рекламно лице на Libre („парфюмът на свободата“, защото Libre означава „свобода“),  а именно носителката на Grammy, поп-певицата Dua Lippa.  Тя е млада, амбицизона и ни вдъхва надеждата, че жените могат да бъдат свободни, силни и независими в един мъжки свят. Свободни в правото си да бъдем щастливи. Свободни от ограничения и стереотипи, които са твърде тесни за да ни опишат. Свободни да бъдем себе си без да ни е  нужно чуждо мнение за да сме удовлетворни. А със свободата идва и увереността. И повярвайте ми, нищо не може да направи една жена по-привлекателна и сексапилна от собствената и увереност.  Увереност, която трябва да струи от всяка една фибра в тялото ви. Точно, като истински кралици. Е,дами, аз откирх кралицата в себе си и Libre  ме кара да се чувствам точно така.

Какви са ароматните нотки на Libre

Връхни нотки: мандарина, лавандула, касис, петиграново масло

Сърдечни нотки: жасмин, лавандула, портокалови цветчета

Базови нотки: мадагаскарска ванилия, кедър, амбра, мускус

Как мирише Libre?

Всичко, което ми трябваше за да се влюбя в Libre почти мигновено, бяха няколко дълбоки вдишвания. В началото ароматът се отваря изключително елегантно и топло. Първата асоциация, която нахлy в главата ми, дойде от споменът за супер моделите на 90-те. Naomi Campbell, Linda Evangelista, Claudia Schiffer, всички те , излизаха на модният подиум с естествена, грациозна и уверена Catwalk походка, а въздухът след тях се изпълваше с магия. По същият елегантен начин, под светлината на прожекторите изгряват  цитрусовите  искри на мандарина, която се облива в лилав душ от  лавандула за по-дълбок и по-драматичен ефект. Неусетно сред цялото това суетене, се прокрадват акордите на тръпчиви плодове от касис, които приглушават деликатно осветлението, за да може звездите на сцената да заблестят още по-ярко.

Сърцето контрастира по необикновен начин, на тъмният фон, създаден от сочният касис във връхните нотки. Изградено е върху букет от бели флорали, които придават на аромата неподражаем шик, пропит от класическа мода и разкошно усещане за лукс. Пищни  марокански портокалови цветчета и жасмин, преплитат венчелистчета, за да създадат ухание, което звучи интензивно, чисто, гладко и меко. Прекрасен букет от цветя, който всяка една жена заслужава винаги и без повод. Тази гама от положителни емоции ме изпълва с увереност и красота, която извира отвътре и ме кара да се усмихна. Чувствам се все по-привлекателна и все повече себе си.

В настъпилата еуфория достигаме до основата, която е истинската причина Libre да бъде толкова пристрастяващ. Скрита под плодовете и цветята, блести основата изградена върху ванилия и кедрово дърво. Ванилията е особено деликатна и не претендира да измести всички други основни нотки. Сладкото и присъствие е едва забележимо и се усеща, като дъх на препечена захар върху топло кедрово дърво.  Амбра и мускус затвърждават основата и придават на цялостното ухание проекция и яснота.

Този флорално-папратов шедьовър е подходящ за всички жени, които искат свободно да изразяват себе си. В черен костюм или с черно кожено яке, има ли значение, когато ви прави щастливи…

Share

Leave a Comment

Scroll to Top