Scandal Pour Homme от Jean Paul Gaultier, раждането на история …

Share

Jean Paul Gaultier несъмнено е един от най-нетипичните модни дизайнери и през цялата си кариера, никога не е спирал да се появява там, където най -малко сме го очаквали. За него скандализирането се превръща в истински начин на живот. Той винаги се състезава в творчеството си, за да изненада публиката и усилената му работа го изстрелва към върха през 1983 година, когато създава класическата модна колекция Boy Toy. Следващата година е още по-успешна за него, след като отново скандализира всички и първи успява да въведе унисекс модата, като за модното си ревю облича мъже в поли. Предизвиква скандал! По същото време се появява и иконичното бюстие с конусовидни гърди, което Madonna представя в световното си турне Blond Ambition Tour. Нов скандал! Скандал след скандал, Jean Paul Gaultier се запечатва завинаги в историята и не спира да провокира всички. Неговата гениална ексцентричност се превръща в неизчерпаем повод за обсъждане.

Вследствие на което, съвсем логично и естествено през 2017 г. се появи парфюмът за жени “Scandal”, който представя портрета на харизматична и амбициозна с жена с двоен живот –  сериозна през деня и необуздана през нощта. За лице на рекламната кампания, Jean Paul Gaultier се спира върху световноизвестната манекенка и топ-модел Irina Shayk. Успехът на Scandal Eau de Parfum, беше феноменален и зашеметяващ дотолкова, че от модната къща на Jean Paul Gaultier, пуснаха фланкърите Scandal by Night, Scandal A Paris и So! Scandal в рамките на едва две години.

Scandal Homme от Jean Paul Gaultier, новият крал на мъжката парфюмерия

Този път, през 2021 г. Jean Paul Gaultier се обръща към мъжете и е техен ред да бъдат удостоени с победоносният парфюм Scandal Pour Homme. Това е много повече от парфюм. Scandal Pour Homme е препратка към гениалното и неограничено творчество на Jean Paul Gaultier. Скандалният дизайнер създава уникална нова композиция, която не може да остане незабелязана и навлиза грандиозно и ударно в света на мъжката парфюмерия. Енергизиращ и чувствен, Scandal Pour Homme въплъщава силата на боксьор, който е щастлив, когато може да победи и нокаутира всичките си противници. И точно този образ ни представя Jean Paul Gaultier в рекламата на мъжкият парфюм Scandal Pour Homme.

Разбира се, флаконът също е в съответствие с тази философия. Той блести от всички страни и е невъзможно да не го забележим.  Scandal Pour Homme е украсен със златна корона, като капачка, а името на парфюма е изписано върху  лицевата страна на флакона със сив надпис, върху златен фон. Използваният шрифт, също не е случаен и е емблематичен за боксьорските дрехи на Everlast. Който и да носи този парфюм, е царят на пръстена! Той изпълва пространството с присъствието си и оставя следа от контрастираща мъжественост да плува по стъпките му. От пръв поглед Scandal Pour Homme ни потапя в сърцето на битката. Тъй като мъжете на нашето време са истински бойци, чрез Scandal Pour Homme, Jean Paul Gaultier, решава да подчертае цялата сила на характера им.

Звездни съставки – карамел

Нетипичният и карамелизиран дъх на Scandal Pour Homme

За да придаде на Scandal Pour Homme опияняващ и пристрастяващ аромат, Jean Paul Gaultier залага на карамел. Създаден в лаборатория, ароматният карамел на Gaultier, излъчва сладък и ален дъх. Уханието му наподобява на избухваща еуфория от ванилия и леко загоряла захар. Резултатът е топло и почти балсамово усещане. С тази съставка Scandal Pour Homme ни завладява и ни връща обратно в гурме спомените от детството. И въпреки че, карамелът се използва рядко в мъжката парфюмерия, в Scandal Homme, той е поставен на почетната стълбичка.  Балансиран перфектно за да не е прекалено сладък, карамелът в уханието, придава шик и се съчетава гладко с препечен и млечен боб тонка. Тази перфектна комбинация е подчертана от градински чай за жизненост и интензитет. И накрая, малко по малко за дълбока дървесна следа и повече сила, ароматът се обгръща от силен прилив на ветивер.

Ароматен градински чай – eнергичност във връхните нотки

Scandal Homme е определен, като много ободряващ мъжки парфюм, обогатен с градински чай и предназначен за енергични и жизнерадостни мъже. Известен като ароматна и кехлибарена съставка, градинският чай е колкото смолист, толкова и мускулест. Редовно използван в мъжката парфюмерия, заради силното си и завладяващо присъствие, в Scandal Pour Homme, градинският чай материализира цялата ексцентричност на Jean Paul Gaultier. Още от първия дъх, ароматът ни завладява с изненада.

Опушен ветивер, за още по-мъжествена и дървесна основа

В основата Scandal Pour Homme от Jean-Paul Gaultier е фокусиран върху мъжествеността. Затова той съдържа дървесни нотки и по-специално ветивер. Емблематична съставка в парфюмерията, ветиверът в Scandal Pour Homme идва от Индия и Индонезия. Неговото ориенталско, земно и опушено звучене е особено упорито в основата и предлага трайно съвършенство на този изключителен мъжки парфюм.

Share
Scroll to Top