Dahlia Divin от Givenchy – обзор

Share

С настъпването на разгара на сезона за лансиране на нови аромати, имамe новини за един от най-вълнуващите продукти на годината: Dahlia Divin Eau de Parfum от Givenchy. Част от линията за облекла Dahlia Noir , Dahlia Divin не наподобява на мускусно-флоралните си сестри-аромати. Вместо това, той разкрива пред нас искрящо слънчевия си флорален аромат, с подчертана персоналност и напълно нови фасети представени от съвременната сирена Alicia Keys.
Dahlia Divin от Givenchy е златен аромат във всеки един смисъл на думата. Това е изключително обединяваща тема – от златна панделка, която обгръща гърлото на флакона, чак до златния шедьовър, който носи Алиша в рекламната кампания. При създаването на аромата парфюмерът Франсоа Демаши създава сюблимна алюзия със сиянието на ценния метал. Резултатът? Визия за потапяне в дебрите на флорално-плодовите аромати на флорално-дървесните тонове, които отразяват невероятния плодов характер на златната синя слива от Мирабел и страстното, ефирно чувство, което навява жасминът.

Нотките:
Връхни нотки: синя слива от Мирабел
Сърдечни нотки: жасмин от Самбак, бели цветя
Базови нотки: сандалово дърво, ветивер, пачули

Dahlia Divin е наистина завършен аромат, а чувството да го носиш е направо невероятно. Течността се разлива по кожата ви с истински финес. Неподвластната на времето флорална структура е подчертана от съвременно чувство за разкрасяване. Полъх на сладост пробягва като златна нишка, без да дава превес на уханието на крехките бели цветя, а само леко ги озарява с ясна слънчева светлина. В базата триумфират дръзките дървесни нотки, които придават на аромата чувствена топлина. Това е пачулито, което витае около дърветата, въпреки че придава приветлива грубост на небесния аромат, като нежно го приземява.
Флаконът на Dahlia Divin е може би моята любима оферта от Givenchy (съжалявам, Ange Ou Demon!). Повече като течност, той обема най-доброто в себе си от класическата парфюмерия и го съчетава с луксозното модерно разкрасяване, за да създаде безвремево чувство. Има истинска красота в семплостта на изчистения тежък стъклен флакон. Със запушалка в бледокремав цвят и със златна панделка около гърлото, ароматът излиза отново и отново на бис.
А кой изпъква по-добре на фона на златния аромат от една съвременна богиня? Алиша Кийс е въплъщението на ренесансовата жена, с титлите певица, музикант, автор, директор и филантроп. Алиша също така е добър приятел с креативния директор на Givenchy Riccardo Tisci, който създава невероятната рокля специално за кампанията си в своето ателие в Париж. С богата бродерия и със скъпоценни камъни, красивата рокля му отнема 500 часа упорит труд, за да й вдъхне живот. В съпътстващата рекламна кампания, базирана на музиката, композирана от Алиша, се вдъхва живот на модерната богиня.

Share

Leave a Comment

Scroll to Top