Comme des Garçons Wonderoud – ревю

Share

Уд, уд, прекрасен уд. Обичайте го или го мразете, но не можете да се отървете от него. Обсесията на парфюмерийната индустрия с мистичната загнилост на това дърво, което се филтрира от най-горните до най-долните слоеве в производството… Ще бъде най-прецизно да кажем, че нотките са се превърнали в собствен жанр и стил на парфюма. И както при всички аромати има 1001 начина да интерпретираме „уда“ – като започнем от кадифеното изобилие от комбинациите уд-роза (две съставки, които са в симбиоза като Vladimir & Estragon на Samuel Beckett) до страховитите аномалистични смеси и всичко, което остава между тях. Накратко, вселената на уда е обширна, разнообразна и плодородна.
Tова лято Comme des Garçons лансира собствения си поглед върху уда – с прекрасното име „Wonderoud“. Tова прекрасно съвършенство на уда е дело на майстора парфюмер Antoine Maisondieu (California Rêverie, Blue Santal и Fat Electrician) и показва интензивната дървесна страна на превъзходния свят на уда, като обединява славно пикантните и разнообразни съставки на тази най-древна смола.
В миналото Comme des Garçons лансират Wondrous Wood (Wonderwood) и Amazing Greenness (Amazingreen), и двата с доста по-мек аромат, отколкото предполагат имената им. Без хиперболизация маркат цени изкуството на съвършенството, дори и имената на продуктите да твърдят противното, и Wonderoud продължава темата, зададена от Wonderwood и Amazingreen преди него – изкуството на аромата, към който се доближаваме предпазливо и с чувство на нежност.

comme-des-garcons-wonderoud-2

Wonderoud е интригуващ, от самото начало. В началото е остър, но със смесица от дървесни акорди и подправки. Острите качества на кедровото дърво са подчертани от пръските черен пипер, които освен че добавят чувство на живина, характеризират аромата в тъмносиви нюанси. Има намек за нещо анималистично, което се прокрадва зад връхните нотки – умерен полъх на стара кожа и топъл дъх на животно – които добавят полъх на мускус, който прониква през дървесните и пикантни акорди.

Дървесните акорди омекотяват дори сърцевината на Wonderoud. Ефектът е същият, сякаш ароматът е под формата на трески от дървета с различни размери и плътност – сякаш са издялкани от сърцевината на дървото, от текстурата на аромата, и като резултат завършват в нежната сърцевина, която е с аромат на сладка роза. Tова разкриване на розата е сред най-малките изненади, и носи полъха на скромни цветя, които подчертават всички тези силни дървесни нотки, които не бива да вземат цялостен превес.
В базата Wonderoud изобилства от дървесни акорди и пачули. Нотките на пипер пледират за „бис“, като се сливат с дървесните и почти солени фасети на ветивера, за да очертаят имиджа на топла, напечена от сълнцето трева, сред дървесните дебри на дървото Wonderoud. Изтънчеността и мекотата властват над превъзходството, чак до базата на Wonderoud, който завършва така, както започва, с воала от прекрасни дървета.
Wonderoud е изключителен. Той не се вписва в обичайните клишета, че е една градина събрана във флакон или бутилка с екзотична напитка, а вместо това е изпъстрен с дървета, с разнообразни сенки и текстури, това е аромат на контрастите, които са тъмни и светли, нежни и остри. С мода и аромати Comme des Garçons постоянно разчупва клишето и то по един елегантен начин, без фанфари и незаслужено внимание – те просто създават отлични аромати и Wonderoud не е изключение.

Share

Leave a Comment

Scroll to Top