CALVIN KLEIN REVEAL

Share

Calvin Klein не веднъж са пускали на пазара парфюми, които са безспорни фаворити за времето си – Obsession, CK One, Eternity и Euphoria са само някои от тях. С парфюмерийна мъдрост марката винаги усеща пулса на времето и създава аромати в модерен стил без да пести качество. Да, това са комерсиални парфюми, но това не означава, че не могат да бъдат интересни. А дали заради аромати като Obsession, който пробужда сладострастна чувстеност, или Euphoria, който ухажва екстравагантността, както и всички останали по-малко показни парфюми, ароматните предложения от Klein не бива да бъдат пренбрегвани.

Говорейки за нещо интересно, последният парфюм на марката – Calvin Klein Reveal, е съвсем неочакван, в смисъл, че изниква като доста приятен, но по изцяло нетрадиционен начин. В днешни дни един комерсиален парфюм трябва да е малко плодов, малко флорален и достатъчно смътен, за да не се открои. Reveal е уникален, защото избягва това и е почти скромен, в сравнение с голяма част от асортимента в магазина на марката. Reveal събужда чувствата, защото е едно непокорно предложение от водеща марка.

Разработен от парфюмеристите Бруно Йованович (Bruno Jovanovic) и Жан-Марк Шалиан (Jean-March Chaillan), Reveal може да се опише като „слънчевоориенталски”. Той обединява интригуваща смесица от цветя, подправки и дървесина, за да се получи един необичаен парфюм, разпростиращ се в няколко жанра. Reveal кара човек да се чуди какъв точно е ароматът. Дали е морски? Флорален? Ориенталски? Може би е всичко изброено, но парфюм, който буди догатки със сигурност заслужава да бъде помирисан.

 

Нотките:

Върхови: сол, розов пипер, черен пипер и бял пипер

Сърдечни: ирис, амбра и слънчева нотка

Базови: сандалово дърво, кашмеран, мускус

reveal-calvin-klein-ad-campaign

Как ухае?

Още от самото начало Reveal бива омаловажен и излиза от бутилката с приглушена сила на аромата. Встъпителната нотка е странна смесица от месести плодове и морска сол, които създават непознат до сега ефект на марципан, който все пак позволява да бъде носен и който притежава точното количество свежест, за да се гарантира, че никога не е прекалено гурме или твърде сладникав. Пиперът добавя нотка на острота, но цялостният резултат е предимно топъл и мек.

Сърцето е смесица от ирис и плодове, която се усеща като почти лепкава. Добавен е златист блясък към топлото и успокояващо усещане, който би трябвало да е т.нар. „слънчева нотка”. Той наистина изивква образа на великолепен жарък залез, точно докато слънцето се спуска зад хоризонта, а на заден план се усеща лекото присъствие на морската нотка. Reveal развива по-меки тонове, докато се настани в суха пясъчна дюна.

Тази суха пясъчна дюна е разнообразие от дървесина с различни форми и текстура. Има определена острота, благодарение на кедъра, но основната тема е плюш и необработена дървесина, допълнени от кремообразността на сандалово дърво и кадифената текстура на кашмир (съставка, която се открива в Alien на Mugler). Когато слънцето изгрее в проявяването на Reveal, човек се намира сгушен в изумителна мекота и златиста морска топлина – едно наистина удивително усещане.

Във всички случаи Reveal не е един традиционен парфюм от Calvin Klein и не пасва на общоприетия шаблон за дамски аромат. Той върви по свежа плодоводървесна диря, подобна на тази от Womanity на Mugler, но по много по-неналудничев начин и съумява да ухае едновременно необичайно и приятно. Reveal е един добър опит на установена марка, която в този случай е решила да почете интригуващото и различното, вместо да заложи на обичайното.

Share

Leave a Comment

Scroll to Top