Agent Provocateur FATALE – флиртувай с опасността

Share

Ако има някой в света на парфюмите, който да знае как се прави сексапил, то това е Agent Provocateur. В света на модата те създават луксозно бельо, което е смело, забавно и многоцветно. Парфюмите им обаче са ода, възхваляваща блясъка на старата школа. Първородният Agent Provocateur Eau de Parfum например е пепелява ориенталска роза, която напомня за будоар, обвит в коприна. А метресата, която го притежава, е обаятелна флорална кокетка, която отново напомня за същия този будоар. Така че, ако Agent Provocateur знае как да направи едно нещо, то това е нещо е сексапил.
Последният аромат на марката се нарича Fatale и идва под мотото „флиртувай с опасността”, с което се самоопределя като най-смелия и еротичен аромат на марката към момента. Дали е така? Това изцяло зависи от представата Ви за сексапил. Някои намират уханието на Fatale по-скоро за забавно отколкото провокативно. Той може и да не е парфюмът на фаталната жена, но е една невероятно приятна интерпретация на известен парфюмен подпис. Нека погледнем по-отблизо.

Нотките
Върхови: мадагаскарски розов пипер, екзотичен касис, нектар от сочно манго
Сърдечни: кадифена гардения, индонезийски пачули, екстракт от ирис
Базови: ванилия, шоколад, аромат на знойна кожа, испански лабданум


Agent-Provocateur-Fatale-FINAL-AD-VISUAL-SINGLE-TAGLINE
Fatale започва с много модерен взрив от плодове и подправки. Трапчивостта на кисел касис, лютивината на черен пипер и сочността на манго се срещат, за да създадат многопластово и чувствено начало, допълненено от намек за скъпоценни камъни, който флаконът на парфюма прави. С времето какафонията при връхните нотки затихва, давайки път на меко одеало от бергамот да навлезе в атака и да подчини тези силни и необуздани нотки.
Сърцевината на Fatale е смесица от плодове, цветя и пачули. Постигнат е точен баланс между лепкавостта на плодовете и пясъчното и почти шоколадово усещане на пачули. Това, което допринася Fatale да се открои от тълпата обаче, са щедрите пръски прах от ирис. Текстурата на фино смлян ирис меко контрастира с остротата на смесицата от полодове и пачули и напомня за скъпа козметика, като ни кара да си представим бляскава тоалетка, покрита с кремове, парфюми и пудриери. Изпълниението все пак не е напълно „зряло” и вместо да бъде секси, ароматът идва като фриволен и пълен със забавления. Сякаш е парфюмен еквивалент на тинейджърка, която е нападнала скритите гримове на майка си, наслуки си е сложила червило и е прекалила с ружа.
Fatale е доказателство, че Agent Provocateur със своите парфюмни предложения се движи по течението. Ароматът не е нито толкова дързък нито необичаен, каквито са по-старите парфюми на марката. И въпреки че е комерсиален, не е нито скучен нито напълно напомнящ за всичко останало на пазара. В действителност лепкавото прахообразно усещане, което оставя, е доста игриво и прилича на сблъсък между старото (пудра за лице, ориенталци от недалечното минало) и новото (смесицата между плодове и пачули), който сблъсък е сработва доста добре

Share

Leave a Comment

Scroll to Top